Hoe belangrijk is de 3D-technologie in de tandheelkundige esthetiek?

Planning is erg belangrijk in esthetische tandheelkunde. De toenemende verwachtingen van de patiënt de voortdurend vraag naar nieuwe materialen en technieken die worden ontwikkeld door en voor de tandartsen. Esthetische tandheelkunde houdt daarbij ook rekening met voorschriften zover die van toepassing zijn. Ook al is het soms moeilijk om dit uit te leggen aan onze patiënten, dit zijn wetenschappelijke gegevens die worden verkregen als een resultaat van jarenlang onderzoek en analyse.

In esthetische tandheelkunde, is het belangrijk om 3 dimensioneel model van wax te maken voordat we de werkzaamheden aan de patiënt verrichtten. Alvorens actie te ondernemen, maakt de tandarts de juiste afmeting en de modellering van het gebit wordt volgens de planning gemaakt op de computer. Dit model wordt toegepast bij de patiënt om verschillende tijdelijke materialen te maken in 3D. Het overzetten van deze wetenschappelijke metingen d.m.v. een model die later toe te passen is bij een patiënt worden met speciale materialen gemaakt en nemen ook veel tijd in beslag. Alle Ontwerpen zijn op maat gemaakt en de kosten hiervan zijn dan ook hoger dan standaard kronen.

Esthetische Tandheelkunde

  • Tandartsen hebben een hoog potentieel van artistieke kijk als onderdeel van hun beroep, ze hebben meestal een verfijnde gevoel voor esthetiek. 
  • Aangezien de regels van esthetische tandheelkunde blijft, zijn technieken en materialen blijvend in ontwikkeling.   
  • Vandaag de dag ontwikkelt de esthetische tandheelkunde zich in lijn met de preventieve tandheelkunde. ” Het krijgen van een meer natuurlijke look door middel van minder snijden ” is de opzet.” is in demand. 

In de esthetische tandheelkunde wordt over het algemeen niet- metaal keramiek gebruikt. De meest primaire non – metaal keramiek is het zirkonium porselein. hebben ze de voorkeur voor esthetische redenen, tandartsen gebruiken grotendeels de gebitselementen, het materiaal die sterke optische eigenschappen heeft worden gebruikt in dat deel van de mond. Werken aan voorste tanden kan leiden tot verlies van de ondoorzichtige kleur van de tanden die noodzakelijk voor een natuurlijke uitstraling door de tandtechnicus worden deze aspecten bepaald. 
Uw tandarts zal beslissen van welk materiaal de tanden worden gemaakt er wordt een keramiek of porselein soort gebruikt. Keramiek is chromatische materiaal. Dit is substantieel voor tandheelkundige esthetiek. Eigenschappen zoals helderheid, transparantie en fluorescentie zijn perfect niet van echt te onderscheiden. Daarom is het erg moeilijk om kunsttanden gemaakt van moderne keramische materialen uit de natuurlijke tanden te onderscheiden.