Bot enten en Sinus Liften

Het succes van tandheelkundige implantaten is aan de botdichtheid in het gebied waar u uw implantaten zal hebben De afname van de dichtheid en de kwaliteit van de

bot is gerelateerd aan factoren zoals infecties of trauma. Echter met de huidige techniek, kunnen tandartsen de breedte en lengte van het bot vergroten. We vullen de beschadigde onderdelen en anatomische holtes ( zoals de sinus ) en dus bereiden het gebied voor op implantatie. Uw tandarts zal uw röntgenfoto’s analyseren en u vertellen of u bot enten nodig voor de operatie. Dit is zeer belangrijk.  


Om bot enten te maken, maken we gebruik van natuurlijke, synthetische vulmiddel. We gebruiken meestal kleine hoeveelheden. Uw tandarts zal u vertellen hoeveel u nodig heeft en hoeveel het zal kosten voor de operatie. Kunstmatige of natuurlijke bot ambachten zijn de veiligste en effectieve manier van het verhogen van de botdichtheid.

Sinus Lifting

Een sinus lift is een soortgelijke werkwijze als bottransplantatie dat donorbot wordt gebruikt voor het opbouwen van een gebied van het kaakbot die als dunne implantaten. In dit geval, de bovenkaak is het te behandelen gebied. De bovenkaak is meestal dunner dan de onderste, waardoor het moeilijker wordt tandheelkundige implantaten toe te voegen.


Als sinus wand te dun is dan is het onmogelijk om een tandheelkundig implantaat te plaatsen, omdat er geen solide basis om het op zijn plaats te houden. De bovenkaak moet worden opgebouwd via een bottransplantaat om een implantaat te behouden..

Als u botverlies in een gevorderd stadium is dan was vroeger uw enige optie een kunstgebit, maar dankzij nieuwe enten technieken zijn implantaten zijn nu een optie. We kunnen bulk uit de sinus muur door het opheffen van de sinus membraan en vervolgens enten we donorbot op de sinus muur.

Hierdoor zal de diepte en breedte van de sinus muur ter voorbereiding van de implantaten verhogen.