Implant tandheelkunde

Implantaten worden niet alleen in de tandheelkunde, maar ook voor orthopedie en hartchirurgie gebruikt. tandheelkundige implantaten zijn ontworpen voor het verlies van tanden. Tandheelkundige implantaten fungeren als de tandwortel. Nadat implantaten zijn geïntegreerd met het kaakbot, plaatsen we de kunsttanden op hen. Gemaakt van titanium met een zeer speciale technieken, implantaten zijn kunstgebit vervangen met verwijderde kunstgebit. Uw tandarts maakt gebruik van geavanceerde technologieën bij de productie van implantaten.

Hoe zien de tanden gemaakt op het implantaat eruit?

Nadat het implantaat (kunstwortel) in het kaakbot is geplaatst dan kunnen ze gebruikt worden om de kronen er op te zetten. .in sommige gevallen worden implantaten gebruikt als precisiehulpstuk om prothesen zodat het verwijderbare kunstgebit gemakkelijk aan de mond kleeft en een goede pasvorm heeft.

Kunstgebitten op implantaten zijn over het algemeen als vaste kroon- bruggen. ze worden steeds populairder zo worden prothesen gebruikt bij alveolair botverlies dit soort van botverlies beïnvloed de esthetische uitstraling. Ze zijn gemakkelijk op verschillende manieren te gebruiken voor natuurlijk uitziende tanden. Uw tandarts maakt ze van metaal of zirkonium gebaseerde composieten met porselein of keramische vulstoffen. Ook kunnen ze van acryl worden gemaakt.  

Composieten met keramische vulstoffen worden ceromers (Ceramic Optimized Polymer)genoemd.

Ceromers zijn ook bekend als prothetische composieten. Ze worden geproduceerd met de laatste technologieën en ontwikkeld in Duitsland, Japan en Liechtenstein.

Ceromers in implantologie worden ook gebruikt om een esthetisch uiterlijk van het tandvlees veroorzaken. Ze absorberen kauwen krachten beter omdat ze een lage elasticiteitsmodulus hebben.