Porselein en kronen

Niet metaal porseleinen kronen

Er zijn kronen die veelal worden gebruikt o.a. gemaakt van zirkonium of aluminiumoxide. Uw tandarts beslist welke hij gaat gebruiken na uw onderzoek.

Zirkonium tanden hebben de voorkeur voor de achterste tanden, omdat ze duurzaam zijn en bieden een esthetische uitstraling, terwijl andere niet-metalen porselein structuren de voorkeur hebben voor de voorste tanden 

Zirconiums hebben een duurzaamheid mate van 900-1400 MPa terwijl  metalen porselein zijn duurzaam ongeveer tot 800 MPa of minder. Het gebruik van zirkonium is ook gebruikelijk bij 3-4 delige bruggen. Als ze dezelfde kleur als uw tanden zijn zal u niet de grijze reflecties in het tandvlees gebied zien. 

Metalen porseleinen kronen  

Deze kronen worden gebruikt als er tandbederf onder het tandvlees is of bij teveel emaille verlies of als uw tanden zijn gebroken. Er zijn twee soorten kronen; metalen en niet-metalen. Metalen kronen worden veel gebruikt op de gebitselementen waar grijze reflecties zijn die worden gezien op het tandvlees en de dekking.

Niet-metalen porselein restauraties worden vooral genoemd esthetische porselein.  

Metalen kronen reflecteren licht en hiermee het gevoel van diepte en vitaliteit. Echter, tandartsen kunnen zeer dunne metalen kronen aanbrengen. Metalen porselein kronen zijn meer betaalbaar in vergelijking met andere porselein.