Porseleinen Inleg & Overlapping

Uw tandarts kan uw amalgaamvullingen op uw achterste tanden verwijderen en vervangen door Porseleinen inleg vullingen. Porseleinen vullingen zijn harde, duurzame en esthetische vullingen gelegd op de holtes die uw tandarts maakt om verval te verwijderen. Ze worden vastgezet met speciale cement of binden (chemische en Multi-geënsceneerde bevestigingssysteem). Inleg porselein zijn vullingen alleen voorbereid op de kauwvlakken van uw tanden. Inleg porselein zijn echter grotere vullingen die de zijvlakken van de tanden omvatten.  

Eigenschappen van Inleg – Inleg Porselein  

Porseleinen vullingen zijn gemaakt om het verlies van de tand te voorkomen en wordt gereinigd binnen specifieke regels. Er worden meting van de tanden genomen, en een model gemaakt. Het wordt naar het laboratorium gestuurd en uw porselein inleg wordt vastgezet op de tand. Ze hebben verschillende eigenschappen.

De belangrijkste eigenschappen zijn als volgt; 

  • Uw tandarts schuurt niet de tand zoals bij kronen. In plaats daarvan voorkomt u structurele verlies van de tand. Alleen verval wordt verwijderd, en de porseleinen inleg of overlapping is op maat gemaakt om een perfecte en naadloze pasvorm tussen zichzelf en de tand te garanderen.
  • Ze niet van kleur veranderen in de tijd als met samengestelde vullingen (vullingen volgens tandkleur). Omdat ze zijn gemaakt van porselein, kunnen ze niet worden bevestigd op colorific stoffen.  
  • Ze beschermen de tand tegen krachten vanwege hun stevige structuur.  
  • Ze hebben geen verlies van esthetiek veroorzaken als met amalgaamvullingen. Ze zien er natuurlijk uit als ze zijn ontworpen op basis van de natuurlijke kleur van uw tanden.  
  • Het duurt slechts 2 sessies om ze te maken.  
  • Als hun oppervlak is gepolijst, hoeven er geen voedselresten op te plakken. Ze zijn daarom hygiënisch.  
  • Omdat ze zijn gemaakt van porselein, hoef je niet een verschrikkelijke ervaring “polymerisatiekrimp” die kan worden gezien in composiet vullingen nadat ze zijn gemonteerd, dus je zult de gevoeligheid tegen warm of koud en tandbederf niet ervaren.  
  • Bij tanden met overmatig verlies en met name glazuur en tanden die wortelkanaalbehandeling hebben ondergaan kan porselein overlappen worden gebruikt om de verloren delen van de tanden te herstellen met behulp van lijmsystemen.