Porseleinen veneers Laminaat

Laminate Laminaat porselein zijn zeer dunne keramische materialen die we vooral gebruiken op de voorste tanden. Ze worden voornamelijk gebruikt bij patiënten die niet tevreden zijn met de kleur van hun tanden of hebben gebroken, afgesleten, of tanden die overlappen, evenals patiënten met diastema. De essentiële eigenschap van de toepassing is de opstelling van de tanden door ongeveer 0,5 mm van het oppervlak te schuren.  

Hoe kan zo’n dunne en kwetsbare plak porselein zo’n sterke structuur hebben? laminaat porselein vertoond dezelfde fysische eigenschap als tandglazuur na gelamineerd op de tanden. In onze praktijk gaan we zeer zorgvuldig te werk de slijtage van de tanden en het uitvoeren van de metingen, de aanvraagprocedure van de laminaten voor productie zodat onze patiënten geen negatieve gevolgen ervaren.  

Laminaat Porselein zijn geschikt voor…

 • Patiënten met een gebroken of getande voorste tanden, evenals structurele
 • Patiënten die kleur gebreken hebben of patiënten zijn niet tevreden met hun tand kleur
 • Patiënten die vlekken op de tanden hebben door tetracycline of overmatige fluor
 • Patiënten bij wie de tanden van kleur zijn veranderd als gevolg van een wortelkanaalbehandeling of trauma
 • Patiënten met diastema op hun voorste tanden
 • Patiënten die structurele gebreken op hun voorste tanden en orthodontische behandeling weigeren  

Eerste afspraak

Bij de eerste afspraak, uw tandarts analyseert uw tanden. Eerst word uw kaak en gezicht structuur gemeten, er worden foto’s gemaakt van uw onder en bovenkaak, uw huidige tand kleur en uw röntgenfoto’s worden voorbereidt en genomen. Uw eisen en verwachtingen worden vervolgens met u geëvalueerd samen met de analyse van de tandarts. Tijdelijke laminaten worden gemaakt met behulp van de eerder gemeten mock-ups, en een algemeen oordeel wordt gevormd over de definitieve oplossing voor uw problemen. Uw tandarts kan u ook de uiteindelijke weergave van uw tanden op de computer met behulp van imaging programma’s tonen.  

Eerste stap: Voorbereiding van de tanden door het oppervlak van de tanden te schuren  

Anesthesie kan worden gebruikt indien nodig. Het doel is om zo weinig mogelijk van de tanden af te schuren. Afhankelijk van het geval zal uw tandarts de tanden van 0,5 mm tot 2 mm schuren. We willen een laminaat oppervlak produceren met dezelfde dikte, zodat het schurend wordt gedaan op basis van de situatie van uw tanden. Soms is de natuurlijke positie van uw tanden al zorgvuldig uitgelijnd misschien is er geen noodzaak om slijtage uit te voeren. 

Meten

Het meten van laminaat porselein is gedaan met behulp van zeer gevoelig indruk materiaal. Vervolgens worden je mock-ups in het laboratorium voorbereid. In dit proces gaan uw tandarts en de technicus met elkaar overleg.

Tijdelijke Laminaten  

Na het schuren, zal u het rafelige oppervlak van uw tanden en scherp of in het nauw gedreven gebieden voelen. Aangezien uw tanden minder glazuur op het oppervlak hebben kunt u een grotere gevoeligheid voor warm en koud voelen. Vanwege deze redenen, worden tijdelijke laminaten op de tanden geplaatst. Deze laminaten zijn gemaakt van composiet materiaal. Ze zijn niet erg duurzaam en kunnen breken. Uw tijdelijke laminaten bieden een benadering van hoe uw laminaat porselein eruit zal zien.  

Het toepassen van laminaat porselein  

Voor het aanbrengen van uw laminaat, wij doen een pas moment en zorgen ervoor dat alles volgens plan verloopt. Uw tandarts kan soms een aantal wijzigingen van uw laminaat in overeenstemming met de specificaties van uw tandarts geproduceerd zijn. De echte kleur van porselein laminaten verschijnt alleen wanneer het cement wordt gebruikt. Zoals laminaten zijn erg dun en ze zijn niet permanent in het pas moment hier kunt u niet zien wat de exacte uiteindelijke kleur zal zijn. Als gevolg hiervan, zal uw tandarts alleen in staat zijn om u de kleurtoon te laten zien die u in eerste instantie afgesproken heeft. Wanneer het laminaat permanent wordt geplaatst dan zult u zien dat deze kleur is die u met uw tandarts overeengekomen. Er zijn in water oplosbare proef pasta’s die ook kan helpen bij het zien van de uiteindelijke kleur. De techniek voor het cementeren van deze laminaten verschillen van cementeren van porseleinen kronen. In het plaatsingsproces worden de tanden en laminaten tegelijkertijd bereid. Ze worden allebei gewassen en gedroogd. In de eerste fase, het oppervlak van de tanden geëtst met fosforzuur op microscopisch niveau en dit helpt de lijm goed te plakken op de tanden. Later, verlijmingen die helpen het cement chemisch uitharden. Ondertussen zijn de laminaten silaned (chemische procedure) en behandeld met waterstoffluoride waarna de porseleinen binding wordt toegepast. Het gebruik van deze chemicaliën wordt zorgvuldig uitgevoerd. Later, wordt de lijm aangebracht op het binnen oppervlak van het gecementeerde laminaat zodanig dat het overloopt en die zorgvuldig is gereinigd. Een licht van een bepaalde golflengte wordt geschenen op elk oppervlak van de tanden. Uw tandarts controleert dan uw lip sluiting voor de laatste keer en dit betekent het einde van de procedure.

Onderhoud van uw laminaat porselein  

 • U moet poetsen en flossen op de manier waarop uw tandarts u aangeeft dat is tweemaal per dag. U moet een tandpasta gebruiken die geen schurende stoffen bevatten en bij voorkeur een tandpasta gebruiken met fluoride. 
 • U moet niet plaque laten vormen op het gebied dicht bij het tandvlees. Anders kan deze plaque gingivitis en zelfs terugtrekkend tandvlees veroorzaken.  
 • U moet voorkomen dat uw gebit wordt beschadigd door buitensporig gebruik, zoals nagelbijten. Als u de gewoonte van tandenknarsen heeft s ’nachts, is het verstandig een mondbitje te gebruiken ter bescherming van uw gebit bij sport en spelen, moet u een gebitsbeschermer te gebruiken om uw tanden te beschermen tegen verschillende klappen.

Laminaat Porselein zijn ongeschikt voor…

 • Bij ongezond tandvlees. Deze moet eerst behandeld worden. 
 • Wanneer u de meeste tanden heeft verloren.
 • Wanneer u uw glazuur structuur heeft verloren. Verlijmingen van laminaten bevestigen aan je tanden worden voornamelijk toegepast op het glazuur. Als het tandglazuur onvoldoende of volledig is, zullen problemen optreden tijdens de procedure. 
 • Wanneer uw tanden eerder afgeschuurd zijn.
 • Bij bruxisme (tandenknarsen), vooral ’s nachts. Je moet zeker gebruik maken van beschermende kussens of mond bewakers ’s nachts. Anders kun je laminaat porseleinen behandeling ondergaan.