Tanden Bleken

Uw tanden gebleekt door een van twee methoden, hoewel deze methoden soms samen kunnen worden gebruikt in sommige gevallen.

Plasma (Licht) Bleken  

De bleek procedure wordt uitgevoerd onder toezicht van uw tandarts in een klinische omgeving dit wordt ook wel office bleken genoemd. In deze procedure wordt een transparante blekende gel op het oppervlak van de tanden aangebracht de kristallen in de blekende gel worden geactiveerd met behulp van een intense lichtbron. De kristallen in de transparante blekende gel absorbeert het licht en doordringt in de emaille. Dit is hoe het bleken proces begint. De blekende gel in office bleken bevat waterstofperoxide. In office bleken wordt licht gebruikt om de waterstofperoxide snel te activeren. 

Thuis bleken  

De volgende maatregel dient de patiënt te nemen bij thuis bleken worden de platen gebruikt thuis voor ongeveer 2 uur per dag. U past de hoeveelheid bleekgel zoals uw arts adviseert op het voorste oppervlak van uw tanden en plaats de platen in uw mond. Na 5 of 6 dagelijks gebruik, krijg u het beoogde resultaat. Met de thuis bleek methode, kunt u niet levenloze tanden verduisterd door wortelkanaalbehandeling bleken. U krijgt geen goed resultaat voor tetracycline vlekken doordat de concentratie van de bleekgel te laag is om uw tanden en tandvlees te beschermen. Het werkzame bestanddeel van de blekende gel in huis bleken is 10-16-22% carbamide peroxide (CH4N2O2). Carbamideperoxide wordt gewonnen uit witte kristallen die waterstofperoxide produceren wanneer ze in contact komen met water.

Algemene vragen; 

Hoe worden uw tanden gebleekt door uw tandarts  

Bij uw eerste afspraak worden uw klinische en indien nodig radiologische onderzoeken uitgevoerd. Voordat u een bleek procedure ondergaat, is het essentieel om gezond tandvlees hebben. Als ze niet gezond zijn, moet u eerst de noodzakelijke tandvlees behandeling ondergaan. Als u gingivitis of tandsteen problemen heeft dan behandeld uw tandarts deze eerst ook. Alleen dan kan het bleekproces starten. Uw tandarts brengt tandvlees beschermers aan, dan wordt de 35% waterstofperoxide gel wordt toegepast op elk van de tanden die vervolgens worden blootgesteld aan licht gedurende 15 minuten. De gel wordt daarna weer aangebracht en de tanden worden nogmaals blootgesteld aan licht gedurende 15 minuten. Na een half uur licht behandeling, reinigt de tandarts uw tanden met gel en maakt gebruik van een aantal producten om de gevoeligheid te verminderen en eindigt de procedure. Als u daarna donkere tanden heeft, wordt u opgeroepen voor een andere afspraak na 15 dagen.

Hoe wit zullen mijn tanden worden

Er is geen eenduidig antwoord. Een tandkleur gebleekt door 2 of 3 tonen is al een zeer duidelijke verbetering. Elk van uw natuurlijke tanden heeft een verschillende kleurtint. Uw hoektanden hebben de donkerste tint, terwijl uw voorste snijtanden een lichtere toon hebben en uw kiezen hebben een kleurtoon er tussen in. Uw tandarts streeft naar een natuurlijke witheid. Terwijl u wordt voorgesteld aan het bleken van stoffen die worden gebruikt bij de bleek procedure, wordt u verteld dat verschilt per patiënt. Na deze behandeling kan de tandkleur zijn gebleekt met 8 tot 10 tonen.

Uw tand structuur en de aanwezig kleur samen met de applicatie techniek hebben invloed op uw bleekresultaten. Onlangs zijn we begonnen met het gebruiken van nieuwe technieken die u zullen helpen om nog meer positieve resultaten te krijgen.

Omstandigheden die voorkomen dat u een bleekbehandeling kunt ondergaan

Als je een slechte mondhygiëne heeft zal deze eerst moeten verbeteren. Als er structurele defecten in het glazuur en dentine (amelogenesis imperfecta, dentinogenesis imperfecta), kunnen we niet de gewenste resultaten met bleken krijgen. Sommige medicijnen zijn gevoelig voor licht. Als u deze geneesmiddelen gebruikt, moet u de arts die uw medicatie voorschrijft raadplegen. Bleken is niet effectief voor patiënten die grote tetracycline vlekken op het gebit hebben. Als u een roker bent, kan uw tandarts natuurlijk uw tanden bleken, maar als u veel rookt kan ook bij een goed niveau van mondhygiëne dus niet de kleur behouden en zullen er nicotine vlekken verschijnen. Bij deze patiënten kan het nodig zijn om de tanden om de 6 maanden te laten reinigen. Deze gevallen kunnen worden geholpen met thuis bleken. We maken geen gebruik van het bleken bij patiënten bij wie de tanden zijn gebroken, gebarsten en of gevoelig zijn. Het is gewoonlijk moeilijk te bleken bij patiënten met terugtrekkend tandvlees en waar het meeste van de tandwortel wordt blootgesteld. 

Hoe lang duurt het bleken?  

Het duurt meestal tussen de 30 minuten en een uur. Het bleken van tanden donkerder kan 2 of 3 sessies duren. Sessies kunnen als dat nodig is of ondersteund worden met thuis bleken of worden voortgezet.

Is de bleek methode pijnlijk? 

U kunt een beetje gevoeligheid tijdens de procedure en de volgende 2 dagen te ervaren  

Wat zijn de bijwerkingen? 

Verschillende wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat alle bleken methoden onder toezicht van uw tandarts aangebracht onschadelijk zijn en geen bijwerkingen hebben. U kunt deze website bezoeken voor meer info. www.ada.org.  

Kunnen verkleurde Tanden die een wortelkanaalbehandeling hebben gehad gebleekt worden?  

We maken geen gebruik van thuis bleek methoden voor zulke tanden. Deze tanden worden gebleekt volgens de Intra-coronair bleachingmethode. U kunt aanzienlijk positieve resultaten met deze methode krijgen.